неделя, 22 май 2022 г.

Тази седмица ще се състои премиерата на Mahindra Scorpio-N

 Covid пандемията успя да промени Плановете на Mahindra и някои от плануваните премиери бяха издърпани с близо година. Тази седмица обаче, индийската марка разпространи първите официални снимки на новото поколение Mahindra Scorpio, чиято официална премиера ще се състои в края на месеца. Новият модел носи името Scorpio-N и ще се предлага успоредно с настоящият модел, който ще се продава като Scorpio Classic. Производителят съобщава, че новото поколение на модела е съобразено с вкусовете на модерният потребител и е оборудван с най-новите технологии. 

Към момента информацията относно Mahindra Scorpio-N е оскъдна, да не кажем - никаква, но се знае, че за задвижване моделът е построен върху изцяло нова платформа и ще продължава да разчита на бензин и дизелови агрегати. Добрата новина за феновете на офроуда е, че моделът ще се предлага и с трансмисия 4х4. Под капака ще  видим новият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 200 к.с., както и 2.2 литровият, турбо дизел в две версии на мощност от 138 и 175 к.с., куплирани с механична или дори автоматична трансмисия, каквато липсваше в досегашният модел. 

Друга не по-малко интересна новост е, че индийската марка официално ще представи сътрудничеството си с VW, в резултат на което индийците ще получат достъп до отделни компоненти на MEB платформата на немската марка за изцяло електрически модели. Става дума за електромотори, батерии и други компоненти, които ще бъдат внедрени в новата BEP (Born Electric Platform), която индийците разработват в момента. След Ford и e-GO, Mahindra е третият производител, който ще купува възли от VW, което ще позволи да бъде намалена крайната им цена. Първите автомобили построени върху новата BEP платформа се очакват през 2025 година, а до тогава индийците ще трябва да представят три концепции и да демонстрират бъдещето на марката. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар