четвъртък, 17 август 2023 г.

Infiniti QX Monograph Concept паказан по време на събитието Pebble Beach Concours d'Elegance

 Преди броени минути новото светещо, 3D лого на Infiniti, направи своята официална премиера върху физически модел. В случая, това е концепцията QX Monograph, която бе разкрита в Pebble Beach. Концепцията визуализира дизайна на новото поколение Infiniti QX80, което трябва да бъде представено най-късно през 2025 година.

 Главен акцент в дизайна на екстериора на бъдещите модели на марката ще има голямата радиаторна решетка вдъхновена от формата на бамбуковите гори, а триизмерното лого създава илюзията за дълбочина. Специално внимание се обръща и на новите матрични LED светлини имитиращи клавиши на пиано свързани със светлинна лента, която подчертава височината на предния капак. В задната част място намира тънък светлинен блок разпростиращ се от край до край, издържан в същият стил асоцииращ пиано клавиши. Погледнат от страни, Infiniti QX Monograph Concept се характеризира с вентилационен отвор на предния калник, скрити дръжки на вратите и джанти чиито дизайн следва идеята за дълбочина наложена от новата светеща емблема. 

Снимки на интериора, както и информация за задвижването не са разпространени. по всички личи обаче, че флагманският SUV на марката няма да се откаже от традиционното задвижване с ДВГ, но най-вероятно V8-цилиндровият мотор ще отстъпи място на новият V6-цилиндров, би-турбо агрегат, който по един или друг начин ще бъде електрифициран. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар