четвъртък, 17 август 2023 г.

Новата Acura ZDX е най-мощният модел в историята на марката със своите 507 к.с.

 Производствената версия на Acura Precision EV Concept, не е това което очаквахме. Това стана ясно след като преди броени минути марката разпространи първите официални снимки на първият си изцяло електрически модел, който споделя Ultium електрическата платформа на GM.  Дизайнът на Acura ZDX, не може да възбуди емоции въпреки, че моделът на снимките разполага с пакета A-Spec. Няма и помен от елегантната предна част Diamond Pentagon на концепцията, което трябваше да отличава електрическите модели на марката, а вместо това предната решетка е заменена от евтин пластмасов капак характерен за модели от Индия или Пакистан например. Надяваме се все пак новият модел да не последва пътя на Acura ZDX, която така и не можа да намери своите верни фенове. 

По отношение на механиката, то там няма за какво да се притесняваме, тъй като  Ultim платформата вече се наложи в моделите на GM, а тук тя идва в комплект с два електромотора с обща мощност от 507 к.с. за версията Type S. Налична разбира се ще бъде и версия с един електромотор наречена А Spec, с мощност 345 к.с. и задвижване на задните колела. Тяговата батерия при всички случаи е с капацитет от 102 кВтч. и ще предлага автономия до 523 км. съобщава се още, че за 10 минути, същата ще може да се зареди с енергия достатъчна за изминаването на 130 км. Адаптивните амортисьори ще са серийни за модела, но въздушното окачване е опционално, както и спирачната система от Brembo със 6 бутални апарати и 15.6-цолови дискове. 

Интериорът е издържан в характерното ниво за моделите на марката, но таблото е с опростен двуредов дизайн, който не може да допринесе за усещането за лукс, което се очаква от модел на Acura. Стандартно пред водача място намира 11-инчов цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата идва със свободностоящ 11.3-инчов сензорен екран, чрез който ще можете да се възползвате от функциите на Google се среща за първи път в модел на марката. В допълнение на множеството асистенти подпомагащи шофирането собствениците на Acura ZDX ще могат да се възползват от системата за автономно шофиране Hands-Free cruise, което не е нищо по-различно от системата Super Cruise на GM. 

Продажбите на новата Acura ZDX ще започнат от началото на следващата година, като цените на базовата версия се очаква да не надхвърлят 60 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар