четвъртък, 17 август 2023 г.

Fang Cheng Bao Leopard 5 идва от BYD с мощност 680 к.с.

 Един от водещите китайски производители BYD, представя своя нов бранд наречен Fang Cheng Bao.  Нейните модели ще бъдат позиционирани ценово между тези на Denza и Yangwang, като всичките ще бъдат основани върху - DMO платформата на BYD с твърда рама, надлъжно разположен двигател с вътрешно горене и хибридно задвижване. Първият модел на Fang Cheng Bao носи името Leopard 5, като до края на следващата година ще трябва да бъде последван от още два електрифицирани SUV модела, съответно - Leopard 3 и 8. В някои региони на страната моделът ще се предлага просто като Bao 5.

За задвижване Leopard 5 разчита на бензинов - 1.5 литров мотор съчетан, куплиран с трансмисия с интегриран електромотор и втори електромотор позициониран на задният мост. Общата мощност на системата възлиза на 680 к.с., а благодарение на малка тягова батерия налична на борда моделът ще може да изминава до 125 км. в изцяло електрически режим. Тя от своя страна ще може да се дозарежда в рамките на 16 минути от 10 до 80%. Електрониката ще се грижи за централното заключване на двата моста с което производителят гарантира и завидни офроуд способности на своят модел. Окачването на четирите колела е независимо с хидравлична система, която ви позволява да контролирате просвета по време на движение. 

В интериора не са правени никакви компромиси относно качеството на материалите и наличните технологии. Таблото приютява три дисплея, като средният е свободно стоящ, а централната конзола е от плаващ тип с груби и масивни контролери за различните режими на работа на хибридната система и трансмисията. Качеството на материалите е от най-високо ниво, като оборудването е изключително богато. 50-инчовия - HUD дисплей с добавена реалност, сканиращата лицева система, автономната система за шофиране от ниво 2+, LCD огледалото за обратно виждане и аудиосистема с 18 високоговорителя от Devialet са включени в базовото ниво на оборудване, чиято цена ще започва от 54 550 долара. Освен в Китай, марката възнамерява да предлага своята гама и на пазарите отвъд океана. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар