вторник, 22 август 2023 г.

Това е новото поколение на Beijing BJ40

 Китайският концерн BAIC, публикува официалните снимки на второто поколение на своят офроудър модел - Beijing BJ40. От пръв поглед става ясно, че моделът поема по съвсем нов път и вече не може да бъде оприличен с Jeep Wrangler. Дизайнът на новият BJ40 е издържан в стила на Beijing BJ60 и ще бъде пряк конкурент на Tank 300, като ще се предлага само във версия с 5 врати.

Beijing BJ40 разчита на обичайната система за този тип автомобили с купе разположено върху твърда рама и двигател с вътрешно горене и твърд заден мост. Сравнение с предходното поколение, размерите на новият модел са нараснали във всички посоки, а модерната каросерия предлага значително по-голям простор за возещите се. Интериорът е високотехнологичен с цифров инструментален панел пред водача цифров панел с два сдвоени екрана за инфотайнмънт системата, като единият е насочен на вниманието на спътника, който по време на движение ще може да сърфира и да стриймва в интернет. Двузоновият климатроник, пакета от камери с обзор 360 градуса, вентилираните предни седалки и автономната система за шофиране от ниво 2+,  са част от серийното оборудване. 

За задвижване новият BJ40, разчита на 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 245 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела и електрически контрол на блокажите на предния и задният диференциал. Общата маса на модела е 2680 кг., което не предразполага за впечатляваща динамика, но все пак не трябва да забравяме, че този модел е насочен за експлоатация извън асфалтираните пътища. Единственият вариант да видим този модел в Европа е, ако по подобие на  IKCX K2 и със съдействието на DR, китайците решат да преработят своят модел въпреки, че по неговата цена ще стартира от поне 70 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар