петък, 7 юли 2023 г.

Фейслифт за Volkswagen T-Cross

 Представен преди 5 години, компактният кросоувър Volkswagen T-Cross, получава своите планувани промени, явно в средата на своят жизнен цикъл преди, той да бъде заменен от електрически задвижван модел. До сега от модела марката е продала над 1.2 млн. автомобила, което го прави един от най-продаваните модели на Volkswagen. Външно T-Cross, получава нова предна част с нови LED предни светлини, ревизирана радиаторна решетка и нов дизайн на бронята. Задната част също получава нова броня, а светлините са с нов светлинен Х-образен подпис, който ще откроява моделът през нощта. 

Промените в интериора са по-скоро свързани с новите технологии налични на борда. Пред водача място намира 8 или 10-инчов цифров инструментален панел, а мултимедийната система разполага с 9.2-инчов дисплей, което е довело до лека промяна в дизайна на централната конзола, където намира място и нов сензорен панел за управление на климатичната инсталация. Съобщава се и за наличие на по-качествени материали, което би трябвало да подобри усещането за комфорт. 

Под капака на обновеният Volkswagen T-Cross, място намират само бензинови агрегати, но без наличието на каквато и да е електрификация, което означава, че в скоро време най-вероятно моделът ще претърпи още една актуализация, тъй като този факт е силен недостатък пред конкуренцията. Базовите версии разчитат на 3-цилндровия турбо мотор с работен обем от 1.0 литра и версии на мощност от 95 и 116 к.с., куплирани с 6-степенна, механична трансмисия. На върха в гамата е позициониран 1.5 литровият, TSI мотор с мощност 150 к.с., съчетан с DSG трансмисия, която е опционална и за по-мощната версия на 1.0 литровият мотор. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 

Продажбите на обновеният T-Cross ще стартират от началото следващата година, като до тогава най-вероятно ще видим и обновените версии на неговите събратя предлагани в Индия и Китай под името Taigun и Tacqua

Няма коментари:

Публикуване на коментар