петък, 26 октомври 2018 г.

Volkswagen T-Cross наличен на пазара от април 2019г.

Най-малкият модел в гамата от кросоувъри на Volkswagen е готов и ще бъде пуснат в продажба от началото на следващата година.  Неговото име е T-Cross и е базиран върху платформата на Polo и видно няма нищо общо с концепцията Volkswagen T-Cross Breeze, но тези, които очакват открит кросоувър модел с емблемите на VW, ще трябва да почакат още малко, до като бъде пусната в продажба откритата версия на T-Roc
Volkswagen T-Cross, няма да се предлага със задвижване на четирите колела, дори и опционално, а под предния капак място ще намират бензиновите 1.0 и 1.5 литрови агрегати с мощност между 95 и 150к.с., както и дизеловият - 1.6 литров мотор във версии на мощност от 95 и 115к.с. Трансмисиите които ще бъдат налични спрямо различните агрегати са 5 и 6-степенни, механични, както и 7-степенната с двоен съединител. китайската версия ще разполага и с 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 110к.с. 
Глобалният модел на марката ще се произвежда в Европа, Южна Америка и Китай, а очакваната стартова цена за Европа е около 18 000 евро. Серийно моделът ще бъде оборудван с  системата за поддържане движението в пътното платно, система за предотвратяване на сблъсък в градски условия, датчик за автомобили в сляпата зона на водача, мултимедийна система с 6.5 или 8-инчов дисплей и др. Виртуалният кокпит, системата за автоматично паркиране и адаптивният автопилот ще се доплащат допълнително. Модификациите предлагани в Китай и Южна Америка обаче ще разполагат с удължено междуосие, което осигурява допълнителни 92мм. за краката на возещите се на втория ред седалки. Интересен е и факта, че версията предлагана в Южна Америка ще може да бъде оборудвана и с панорамен покрив, които няма да е достъпна опция за клиентите в Европа. 
Въпросът дали това ще бъде убиецът на VW Polo, остава открит. Имайки предвид обаче световният бум в класа на кросоувър моделите нищо чудно да се окаже, че дните на култовият модел на марката са преброени въпреки, че цената на T-Cross е с близо 40% по-висока. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар