понеделник, 31 юли 2023 г.

Mitsubishi с нов кросоувър за пазарите в Индонезия и региона


След 10 дни японската марка ще представи изцяло новият си кросоувър модел, предназначен за пазарите в Индонезия и региона. Днес от регионалната централа на Mitsubishi, разпространиха първите официални снимки на модела, чието име все още не е известно. Той е производствена версия на представената миналата година концепция Mitsubishi XFC и покрива изпълнението на плановете на Mitsubishi до 2028 г. Производствената версия покрива на 90%, от дизайна на концепцията, поне що се отнася до този на екстериора. за сега не са разпространени снимки на интериора, но се надяваме и там линията  да е запазена на поне 80%. 

За повече информация ще трябва да изчакаме поне още една седмица, но днес стават ясни някои детайли относно новият кросоувър. Той е с размери както следва: дължина - 4.39, ширина - 1.81 и височина - 1.66 метра. За задвижване е предвиден 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 105 к.с., а трансмисията ще бъде CVT с четири режима на работа, задвижваща само предните колела. повече подробности, както и снимки ще бъдат добавени към този пост. 

++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела, която се състоя днес – 10.08.23, стана ясно и неговото име. Mitsubishi Xforce ще се предлага на пазарите в Югоизточна Азия, Южна Америка, Близкия изток и Африка и ще се произвежда в Индонезия. С дължина от 4.39 метра и междуосие - 2.65 метра, компактният кросоувър модел е базиран върху платформата на Mitsubishi Xpander, което гарантира наличието на нови технологии и крайна конкурентна цена. Интериорът предлага модерна обстановка с 8-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 12.3-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Предвидено е място за 5 човека и наличие на множество отделения за вещи включително и хладилна кутия. 

Първоначално моделът ще разчита на 4-цилиндров, 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 103 к.с., куплиран с CVT трансмисия с четири режима на движение, които водачът може да избира в зависимост от пътната настилка. Разхода на гориво не се съобщава, но имайки предвид общото тегло, което възлиза на само 1245 кг., се очаква той да не надхвърля 6л/100км. В по-късен етап е предвидена и версия с лека хибридна технология и 1.6 литров бензинов агрегат и мощност от 145 к.с., която ще бъде доставяна от Renault.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар