вторник, 1 август 2023 г.

Great Wall Haval Raptor е името на новият Plug-in хибриден SUV на марката


Китайският производител представя поредният си SUV модел от серията Dragon, която включва моделите : Great Wall Haval DaGou ( Big Dog)DargoKuGou / Cool Dog и H-Dog. Името на новият модел е Haval Raptor и със свойте 4.68 метра ще бъде позициониран на върха в SUV моделното семейство на марката. 

За задвижване Haval Raptor ще разчита на новата Plug-in хибридна технология на марката - Hi4 с 1.5 литров, турбо бензинов мотор, двустепенна - DHT, автоматична трансмисия и два електромотора. Общата мощност на системата възлиза на 326 к.с., а благодарение на литиево-желязните батерии с капацитет от 19.1 или 27.5 кВтч., моделът ще може да изминава между 105 и 143 км. в изцяло електрически режим. Като цяло обявеният разход на гориво е в рамките между 5.9 и 6.5л/100км. Haval Raptor може да работи като хибрид с удължен пробег, при който двигателят влиза в ролята на генератор, както и в изцяло електрически, изцяло задвижван от ДВГ или в комбиниран режим на работа на Plug-in системата.
Интериора е издържан в стила на последното предложение от моделното семейство - Haval H-Dog. Това означава, че пред водача място намира цифров инструментален панел, а на централната конзола е монтиран свободно стоящ 15.3-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Редица физически бутони характеризират грубият стил на модела, а на централната конзола между седалките място намира въртящият се превключвател, чрез който водачът избира 9 режима на движение и избора за броя задвижващи оси. Продажбите на Haval Raptor в Китай, започват от края на този месец с цени от около 28 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар