понеделник, 5 юни 2023 г.

Канадски стартъп ще предлага електрически кросоувър и на стария континент

 От този месец канадският стартът AXL Electric Vehicles, започва да приема поръчки за своят първи електрически модел наречен SharX-5, както в Северна Америка, така и заинтересовани клиенти от Близкия изток, Европа, Азия и Австралия. Това е луксозен електрически кросоувър на достъпна цена от 39 900 долара с модерен дизайн и богато оборудване, който е разработен за около т 3 години. 

Серийно AXL Shar-5 е оборудван с цифров инструментален панел пред водача, вертикално позициониран екран за инфотайнмънт системата, вентилирани предни седалки, салон от веган кожа, адаптивен круз контрол, висококачествена озвучителна система, камери с обзор 360 градуса и набор от асистенти обособяващи автономно шофиране от ниво 2. Срещу доплащане ще бъде наличен трети дисплей позициониран пред спътника от който може де се стриймва в различните интернет платформи, панорамен покрив и възможност за дистанционно управление при скорост до 10 км/ч.  

За задвижване моделът разчита на електромотор позициониран в предната част с мощност 209 к.с. и батерия разположена в пода с капацитет от 67 кВтч. Според производителят ускорението до 100 км/ч. от място става за 7.4 секунди, а с едно зареждане на батерията ще могат да бъдат изминати до 500 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар