понеделник, 5 юни 2023 г.

След обстойният фейслифт Kia Picanto става неузнаваем

 Три години след направеният фейслифт в средата на жизненият цикъл на Kia Morning / Picanto, градският модел отново полечава козметични промени, които този път са обстойни и го преобразяват напълно. Това на свой ред означава, че Рicanto ще бъде наличен на пазара поне още 3-4 години и неговото бъдеще за сега не е застрашено. Визуалните промени са видими от пръв поглед с новата си изцяло нова визия вдъхновена от  кросоувърите на марката с вертикално разположени предни светлини, които могат да бъдат свързани помежду си със светлинна LED лента. Задната част също получава основни промени с нов дизайн на вратата, както и нов дизайн на  на задните светлини, които също са съединени със светеща лента. 

В интериора обаче помените са съвсем малки, но ги има и веднага става ясно, че седите в нов модел. Пред водача място намира нов цифров инструментален панел, който не става ясно дали ще се предлага серийно за модела или само за по-скъпите версии. Мултимедията с 8-инчовия екран е без промяна, но актуализирана. Очаква се и по-богато оборудване и наличие на редица асистенти подпомагащи шофирането съобразени с ценовия клас на модела. 

Не се съобщава за промени в механиката. Настоящият модел се задвижва от 3-цилиндров, бензинов агрегат с мощност от 67 и 100 к.с., както и от по-голям 1.2 литров агрегат наличен на отделни пазари, куплирани с 5-степенна, механична или 4-степенна, автоматична скоростна кутия. Официалната премиера на модела ще се състой в края на този месец, а веднага след това ще бъдат добавени и официалните снимки на модела, както и информация за евентуални промени в механиката.  


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++


За съжаление след обновяването и придобиването на смелият си външен вид става ясно, че Kia Picanto, губи своите турбо агрегати. Това означава, че моторната гама на модела в момента включва атмосферният 3-цилиндров, 1.0 литров мотор с мощност 67 или 76 к.с., както и на по-големият, 4-цилиндров мотор с работен обем от 1.2 литра и мощност 84 к.с. Трансмисиите налични за модела са 5-степенна, механична или роботизирана такава, както и 4-степенна, автоматична. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар