понеделник, 5 юни 2023 г.

Lexus LBX е най-малкият модел в инсторията на марката

 Lexus представи най-малкият и достъпен модел в своята гама наречен LBX. Това е компактен кросоувър, базиран на платформата от Toyota Yaris Cross с дължина от едва 4.19 метра. Това е и най-малкият модел в историята на марката и ще се опита да привлече съвсем нов таргет от клиенти, които искат да демонстрират своят лайфстайл начин на живот. Моделът на Lexus обаче е значително преработен с оглед по-добрият комфорт по време на движение и по-точното управление. За спойката на отделните елементи на шасито е използвано лепило, което допринася за по-малките вибрации, а зоните на деформации в предната част са увеличени така, че пасажерите да разчитат на подобрена безопасност. Всичко това, както и подобрата изолация, по-дебелите стъкла и др. са довели до повишаване на теглото с близо 100 кг,. спрямо хибридната версия на yaris Cross.

Lexus LBX ще се предлага само с хибридно задвижване с 3-цилиндров, бензинов мотор с работен обем от 1.5 литра, съчетан с електромотор и обща мощност на системата от 134 к.с. Скоростната кутия при всички случаи е e-CVT, задвижваща предните колела, а срещу доплащане ще бъде налична и версия 4х4 с втори по-малък електромотор на задния мост. 

Интериора предлага 12.3-инчов цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса, а инфотайнмънт системата е снабдена с 9.8-инчов тъчскрийн дисплей, чиято основа приютява сензорните контролери за климатичната инсталация. На борда място намира най-новото поколение на пакета от асистенти подпомагащи шофирането (Lexus Safety System+)  с адаптивен круиз контрол, активен асистент за поддържане движението в пътната лента, система за разпознаване на пътните знаци и т.н. Срещу доплащане любителите на качествената музика могат да поръчат озвучителна система с 13 високоговорителя от Mark Levinson. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар