четвъртък, 20 април 2023 г.

Xpeng G6 с автономия до 780км. и цена от 29 000$

 Обявен като автомобил мечта за по-младите клиенти на компанията в Шанхай, марката представи своят първи купеобразен кросоувър - Xpeng G6. Моделът е изграден върху второто поколение на платформата SEPA 2.0 с вградена в тялото тягова батерия, която поддържа 800V за бързо зареждане. Според производителят - G6 е проектиран в съответствие с най-строгите изисквания за безопасност като освен китайските, покрива тези в Европа и Северна Америка. За да стане ясно, че моделът ще бъде наличен и в Европа, марката съобщава още, че настройките по окачването са дело на немски инженери. Xpeng G6 е може би най-важният модел за компанията, тъй като продажбите на флагманският Xpeng G9, не оправдава очакванията на местна почва, а седанът - P7, не успя да се наложи на пазара в Европа. 

Според информацията базовата версия ще разчита на електромотор в задната си част с мощност 296 к.с. и литиево-йонна, желязо-фосфатна батерия с капацитет 66 кВтч., която трабва да осигурява изминаването на амбициозните 590 км. Налична за модела ще бъде и литиево-никел-манган-кобалтова батерия с ниска плътност и капацитет от 87.5 кВтч., която ще осигурява пробег от 780 км. Версията с два електромотора и мощност 487 к.с ще се предлага с по-голямата батерия и автономия от 700 км. Времето за зареждане на батериите не е посочено, но става ясно, че чрез бързозарядна станция за 10 минути ще може да допълните електричество достатъчно за изминаването на 300км. 

Интериора предлага изчистен дизайн, без физически бутони по таблото. Пред водача място намира цифров инструментален панел комбиниран с HUD, а мултимедийната система е оборудвана с 15-инчов тъчскрийн дисплей, от който се командват функциите и на климатика. Интериора е изграден от екоматериали и органична силиконова тъкан и е устойчив на вода и замърсявания. В най-добре оборудваните версии Xpeng G6 ще разполага с автономна система за шофиране от ниво - 3 и предни седалки оборудвани с масажна и обдухваща функция. Панорамният покрив от 2 кв. метра е заявен още от базовата версия на модела, чиято цена в Китай ще започва от 28 900 долара. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар