неделя, 21 ноември 2021 г.

Xpeng G9 е флагманският SUV на марката

 Китайската марка Xpeng, представи първият си модел разработен и съобразен с предпочитанията както на китайските, така и на клиентите в САЩ и Европа. За сега производителят не се ангажира със срокове, кога ще се случи това. Xpeng G9 е електрически SUV, който ще се задвижва от един или два електромотора в зависимост от версията. Производителят все още не споделя подробности, но най-вероятно по-голяма част от механиката и технологията ще идват директно от Xpeng P7. Съобщава се и за възможност моделът да бъде зареден за 5 минути с достатъчно електричество за изминаването на 200 км. 


Снимки на интериора липсват, тъй като по време на официалната си премиера стъклата на експоната бяха затъмнени, но се съобщава, че на борда място ще намират редица нови технологии, както и автономна система за шофиране от 4-то ниво с възможност за самостоятелно паркиране без наличието на водач в автомобила. Повече подробности за модела ще бъдат добавени в по-късен етап. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

За задвижване базовата версия на G9, разчита на  един електромотор с мощност 313 к.с. Версията със задвижване на четирите колела разполага с още един електромотор позициониран на предния мост с мощност 238 к.с. И двете версии са оборудвани с батерия, чиито капацитет от 98 кВтч., осигурява автономия от 650 или 702 км. в зависимост от автономията. При всички случаи максималната скорост е ограничена на 200 км/ч. Според производителят за 5 минути батерията може да бъде заредена с енергия достатъчна да бъдат изминати до 200 км. 

Интериорът предлага място за пет човека, като четири от местата разполагат с масажна и вентилираща функция. Пред водача място намира цифров инструментален панел, но главният акцент е в конзолата с два сдвоени 15-инчови дисплея за инфотайнмънт системата и развлекателната конзола пред спътника до водача, който може да сърфира в интернет и да избира музиката за аудиосистемата с мощност 2250 W. 

Производството на Xpeng G9, започва през септември месец, а продажбите ще стартират в края на годината. Цената на базовият модел се очаква да бъде около 74 000$. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар