сряда, 19 април 2023 г.

С цената си от 730 000$, новото поколение на Hongqi L5 става най-скъпият китайски модел в историята

През последните години, китайската марка представи редица модели насочени към нормалният потребител и като, че ли забрави своето предназначение за предоставяне на модели предназначени за висшият ешалон на китайското правителство. Преди броени часове на автосалона в Шанхай, марката показа новото поколение на своята флагманска лимузина Hongqi L5, чиито дизайн продължава да е с препратки към първите модели на марката датиращи от 60-ти години на миналия век. Според производителят предните светлини са вдъхновени от кладенецът с водорасли в Небесния храм, а радиаторната решетка от нефритената тръба и бамбуковите растения. 

Преминавайки в интериора и там дизайнерите са черпили вдъхновение от китайската култура, като се споменават двойните стрехи на традиционните китайски къщи. Оборудването и качеството на изпълнение е на изключително високо ниво, като не отстъпва по нищо от моделите на Maybach и Bentley. В кабината пред водача и спътника до него са инсталирани три екрана комбинирани в общ панел разпростиращ се по цялата дължина на арматурното табло. 
Официалната информация относно този модел все още е твърде оскъдна но се знае, че за задвижване новото поколение на L5 ще разчита на изцяло нов, собствено разработен V8-цилиндров, би-турбо мотор, който се сглобява ръчно. 

Въпреки, че моделът е насочен предимно за нуждите на китайското правителство, то демократичната република вече позволява на желаещите да притежават този модел, но малцина ще могат да си позволят това, тъй като цените стартират от 730 000 долара. В по-късен етап марката е готова да предложи и специални версии на модела с удължена база и дори кабриолет, който ще бъде произведен в изключително лимитиран тираж. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар