сряда, 19 април 2023 г.

Китайската версия на Nissan Pathfinder представена в Шанхай като концепция

 За разлика от Nissan Arizon EV Concept, втората концепция на марката представена в Шанхай под името Patfainder е по-скоро предпроизводствена версия на бъдещия триредов SUV, който ще бъде представен най-късно през следващата година. Настоящият Nissan Pathfinder, който се предлага на пазара в Северна Америка, бе представен преди две години което означава, че серийният модел на концепцията, която виждаме днес ще бъде наличен само в Китай и най-вероятно ще се произвежда в заводите на Dongfeng.

Nissan Pathfinder Concept е построен върху платформата на Nissan X-Trail , а според информацията производственият модел ще се задвижва от 4-цилиндровият, 2.0 литров турбо бензинов мотор, куплиран с автоматична трансмисия и опционално задвижване на четирите колела. Най-вероятно обаче ще бъде налична и версия с 3-цилиндров - 1.5 литров турбо агрегат и задвижване само на предните колела. Не е пречка да бъде налична и хибридна версия на модела със същият мотор, който обаче ще служи предимно за дозареждане на тяговата батерия. Какво обаче ще реши марката, че е най-подходящо за китайските клиенти предстои да разберем. 

Интериора също е напълно реалистичен и на дали ще претърпи корекции в производствената версия. Пред водача място намира цифров панел с два дисплея, а управлението на четиризоновата климатичната инсталация се осъществява от контролен панел със сензорни бутони и малки дигитални дисплеи. Концепцията предлага място за 7 човека в конфигурацията 2+2+3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар