неделя, 11 декември 2022 г.

Новото поколение на Honda Breeze в продажба от началото на 2023г.

както знаем предлаганата в Китай, Honda Breeze е нищо друго освен CR-V с леко променен дизайн. След премиерата на новото поколение Honda CR-V, сега марката представя и новият Breeze, чиито дизайн на екстериора по подразбиране е променен спрямо този на своя събрат. Разликите се виждат веднага. Предната част е изцяло нова, като дори капака и калниците са с променен дизайн. Странично китайската версия се отличава с нови прагове, а погледната отзад, наблюдаваме нови светлини леко променена дизайн на петата врата и бронята.

В интериора обаче разлики няма. Honda Breeze серийно ще се предлага с по-големият 9-инчов екран за инфотайнмънт системата, стъклен люк и с три реда седалки, като третият ред откровено е сложен символично, само заради данъчните облекчения. Стандартното оборудване по подразбиране е богато и допълнено от пакета за подпомагане на шофирането Honda Sensing. 

Моторната гама е позната от CR-V. Базовата версия ще разчита на 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 190 к.с., куплиран с е-CVT трансмисия предаваща движението към предните или четирите колела в зависимост от версията. Върховата модификация е оборудвана с 2.0 литров, бензинов мотор и хибридна система с два електромотора, чиято работна мощност възлиза на 207 к.с. Продажбите на Honda Breeze в Китай ще стартират от началото на следващата година, като производството ще се осъществява в заводите на Dongfeng. Цени все още не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар