понеделник, 28 ноември 2022 г.

Шестото поколение на Nissan Serena с премиера в Япония

 Преди броени часове в Япония, бе представено новото поколение на Nissan Serena, което е еволюция на предходният модел и разполага с напреднали технологии от най-ново поколение. Това е и първият модел който представя новата дизайнерска линия на марката, която бе представена миналата година върху концептуалният Nissan Chill-Out с триредови LED светлини сливащи се в радиаторната решетка. 

Интериора е високотехнологичен и предлага място за 7 или 8 човека, а мястото на водача е увеличено с 12 см., благодарение на по-компактната централна конзола, където скоростният лост е заменен от група физически бутони, а контролерите за климатичната инсталация са сензорни. Серийно пред водача място намира цифров инструментален панел с променящ се интерфейс, а инфотайнмънт системата разполага с 12.3-инчов дисплей. Всичките версии са оборудвани и с полуавтономната система за шофиране - ProPILOT 2.0. Задните странични врати са плъзгащи се и са снабдени с функцията за свободни ръце и дистанционно отваряне. Петата врата, съставени от две части също е електрическа. Специално внимание се обръща на седалките от втория и третия ред, чиито дизайн позволява лесно да се преобразуват в легло.

Относно задвижването шестото поколение на Nissan Serena, първоначално ще се предлага във версия с хибридното задвижване от второ поколение e-POWER, оборудвана с новоразработен 3-цилиндров бензинов - 1.4 литров мотор с мощност 98 к.с., който служи като генератор на литиево-йонната батерия задвижваща електромотор с мощност 168 к.с., Производителят съобщава още, че това е първият модел в света, чиято  работа на бензиновият мотор се управлява от компютър, който взима информация от навигационната система, което намалява времето и честотата на неговата работа. Въпреки това посоченият среден разход възлиза на 5л/100км. Конвенционалната версия разчита на  4-цилиндров, 2.0 литров агрегат с мощност 150 к.с., чиито среден разход е между 7.3 и 8л/100км.  При всички случаи трансмисията е CVT, предаваща движението към предните колела. В средата на следващата година се очаква и версия 4WD, налична само за модификацията с 2.0 литровият мотор. Цените на базовата версия ще старитарт от 20 400 долара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар