понеделник, 29 ноември 2021 г.

Nissan представя четири концепции с които стартира програмата "Ambition 2030"

Японската марка ускорява своите планова за електрификация и възнамерява до края на 2030 година да представи 23 нови модела, като 15 от тях ще бъдат с нулеви емисии. За да визиолизира своите планове Nissan, представя наведнъж четири концепции, които показват посоката, която марката ще поеме за своята въглеродно неутрална позиция, която трябва да стане факт до края на 2050 година. За сега концепциите са представени виртуално, но от следващият месец, те ще могат да се видят на жив в националната галерия в Takashima.



Първата концепция е най-близко до серийно производство поради факта, че е построена върху съществуващата CMF-EV платформата на марката. Нейното име е Nissan Chill-Out и при малко повече фантазия можем да видим линиите на бъдещото поколение  Nissan Qashqai



Съвсем различна е ситуацията с останалите три концепции, които трябва да се уповават на съвсем нова архитектура, която ще стане основа за бъдещите електрифицирани модели на марката, като освен хардуера, марката усилено работи и по развитието на софтуера за бъдещите си модели, който ще става все по-сложен. Nissan Max Out Concept е двуместен открит модел осигуряващ вълнуващи изживявания по време на шофиране в най-чист вид. 



Nissan Surf-Out стимулира приключенският дух и е насочен към младите хора с активен начин на живот и накрая концепцията Hang-Out, която стеснява връзката между човека и природата със своето така наречено трето пространство, което е един вид форселт с опростена конструкция. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар