неделя, 28 ноември 2021 г.

Genesis GV70 EV предлага aвтономия до 500 км.

 По подобие на Genesis G80 EV, сега корейците електрифицират изцяло и своя SUV - Genesis GV70 и сега той става третият изцяло електрически модел в гамата на марката. Формулата е същата, като стандартният ДВГ е премахнат и на негово място е разположена част от електрическото задвижване и системата за бързо зареждане на батерията наречена Multi High-Speed Charging, която позволява в рамките на само 18 минути батерията да бъде заредена от 10 до 80%, ако бъде включена към бързозарядна станция.  


За задвижване Genesis GV70 EV, разчита на два електромотора позиционирани съответно на предния задния мост и задвижващи четирите колела с обща мощност от 435 и 482 к.с. при функцията "Boost", които ускоряват модела до 100 км/ч. за 4.5 секунди. Новост е системата за освобождаване на електромотора от задвижващите оси, което пести енергия в реални условия. Капацитетът на батерията не се споменава, но се посочва автономия от 500 км. Въпреки, че все още не е потвърдено официално в електрическият SUV се очаква да намери място и панелът със соларни батерии наличен в G80 EV, който ще облекчава работата на батерията в покой. 


Интериора е същият като при конвенционалният модел, но с нова графика на цифровият инструментален панел и добавени лопатки на волана, които служат за регулиране силата на регенеративното спиране, а воланът с три спици има добавен бутон за "Boost" функцията. Серийно на борда място ще намира и системата за подтискане на външни шумове, която по време на движение прави обстановката в салона още по-изключителна.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар