четвъртък, 6 октомври 2022 г.

Honda Prologue е първият модел на марката разработен съвместно GM

 Honda представи първият си изцяло електрически SUV модел, който ще носи името Prologue. Това е и първият модел на японците разработен съвместно GM и съответно базиран върху платформата BEV 3 от Chevrolet Equinox EV. Honda Prologue ще се предлага изключително в САЩ и Северна Америка, където ще се и произвежда и е ключов модел за марката, тъй като ще се опита да привлече собствениците на CR-V, когато неговото производство бъде преустановено.  

С дължина от 4.88 метра и междуосие - 3.10 метра, японският електрически SUV предлага място за 5 човека. Пред водача място намира 11-инчов дисплей, а инфотайнмънт системата разполага с 11.3-инчов тъчскрийн. По подобие на американският модел, клиентите ще имат възможност да оборудват своите модели и с HUD дисплей. Нищо не се споменава за автономната система за шофиране от 3-то ниво Super Cruise, но голяма вероятност има и тя да намери своето място в японското предложение макар и с леки модификации. 

Относно задвижването все още няма подробности, но е потвърдено наличието версия със задвижване и на четирите колела. Да припомним, че Chevrolet Equinox EV се предлага във версии със задвижване на предните, задните или четирите колела, като мощността варира между 213 и 294 к.с., а автономията е в рамките между 400 и 480 км. Възможността за зареждане, чрез бързозарядна станция от която за 10 минути може да бъде заредена енергия достатъчна за изминаването на минимум 100 км., също ще бъде налична за японският модел. Повече информация очакваме да бъде налична в най-скоро време и добавена към този пост. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар