сряда, 14 септември 2022 г.

Новото поколение на Maserati GranTurismo с V6-цилиндров мотор и EV версия

 Всички очакват електрическото спортно купе на марката, чието име ще бъде - GranTurismo Folgore, но днес Maserati представи официални снимки на версията задвижвана с ДВГ. Наследника на Maserati GranTurismo ще бъде представен официално по-късно тази година, а продажбите ще стартират от пролетта на 2023 година. До тогава предстоят още редица тестове и изпитания на модела, но днес имаме възможността да го видим без каквато и да е маскировка. 

Интериора за сега остава в тайна, но от информацията разпространена днес става ясно, че за задвижване новото поколение на Maserati GranTurismo ще разчита на познатият от MC20 и Grecale - V6 цилиндров, би-турбо мотор чиято мощност тук се очаква да бъде около 580 к.с. 

Производството на новото GranTurismo ще се осъществява в завода на Fiat позициониран в Торино, където сега се произвежда Levante. През 2024 година ще станем свидетели и на кабрио версията, която по традиция ще носи името GranCabrio. За сега електрическа версия на откритият модел не е потвърдена официално. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар