четвъртък, 8 септември 2022 г.

Екзотични: KTM X-Bow GT-RX

 През 2008 година, австрийският производител на мотоциклети представи първият си четириколесен модел наречен KTM X-Bow, който предизвика огромен интерес със своите качества. Сега марката отива още по-далеч и представя напълно легитимна купе версия наречена X-Bow GT-XR. За целта позната конструкция от откритият модел е леко променена, а междуосието е нараснало с около 4см. Монококът е изграден от карбонови сплави, както и външните панели на купето, което вместо врати разполага с електрически отваряема качулка. 

Интериорът е спартански, но въпреки това предлага климатична инсталация. Спортните седалки са неподвижни, а реглажа на позицията за шофиране се осъществява посредством волана и педалите. Страничните огледала са заменени от камери, чиито образ се изобразява на малки дисплеи в купето. 

За задвижване KTM X-Bow GT-RX, разчита на 5-цилиндровия, турбо мотор от Audi с работен обем от 2.5 литра и мощност увеличена до -  600 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна, двудискова, предаваща движението към задните колела, чрез самоблокиращ диференциал. С тегло от 1130 кг., ускорението на модела възлиза на 3.4 секунди, а максималната скорост - 280 км/ч. Производството на модела ще се осъществява в Грац, като цените ще стартират от 285 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар