четвъртък, 8 септември 2022 г.

Hongqi представя три EV концепции изградени върху нова моделна платформа наречена - FME

 Преди малко повече от две години, когато бе представен Hongqi H9, китайската марката обяви своята цел - да постигне 1 млн. продажби до 2030 година. Постепенно плановете се осъществяват и сега годишното производство вече надхвърля 300 000 бройки. Това стана благодарение на факта, че компанията представи редица модели предназначени за нормалния потребител, тъй като само до преди няколко години моделите на марката бяха предназначени за китайският елит и властимащите. 

Тази седмица FAW представи новата си модулна платформа наречена FME, която се разработва близо 4 години и е предназначена за електрически превозни средства, чието междуосие може да варира от 2.7 до 3.45 метра. Това означава, че новата платформа може да стане основа за модели както от компактния, така и от най-горния клас, включително и SUV модели, което неминуемо ще спомогне за увеличаване на продажбите. 

Трите концепции, които бяха представени олицетворяват възможностите на FME платформата, но са далеч от серийно производство поне във вида в които ги виждаме днес. Първата концепция наречена Hongqi E001 е седан с почти еднообемна каросерия, чиято производствена версия трябва да бъде представена най-късно през 2024 година. Същата година трябва да бъде представен и електрически кросоувър, който сега е представен като кабриолет под името Hongqi E202, а година след това трябва да видим и флагманският, триредов SUV - Е809. 

Според информацията бъдещите електрически превозни средства базирани върху новата платформа ще разполагат с автономия до 1000 км., а най-мощните версии ще ускоряват от 0 до 100км/ч. за 3 секунди. Интересна подробност е възможността  да бъдат управлявани и четирите колела, като същите ще могат да се завъртат на 90 градуса и по този начин движението да се осъществява странично. Тази функция най-вероятно ще бъде достъпна и за по-компактните модели, като ще улеснява тяхното паркиране. не е забравено и въздушното окачване, както и автономна система за шофиране от нива 3 и 4. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар