четвъртък, 8 септември 2022 г.

Chevrolet Equinox EV стартира в САЩ с цена от 30 000$

 След като в началото на годината добихме представа, какво да очакваме от Chevrolet Equinox 2024, сега марката представя официално своят електрически кросоувър, който предлага автономия от 483 км. Добрата новина тук е, че електрическият Equinox, който ще се предлага успоредно с оригиналната версия с ДВГ на Chevrolet Equinox ще стартира с цена от 30 000 долара. Базиран върху Ultium платформата на GM, моделът гарантира и наличие на високи технологии, но за жалост за повечето ще трябва да се доплаща.

Chevrolet Equinox EV ще се предлага във версия с две и четири задвижващи колела. Базовият модел ще разчита на един електромотор позициониран в предната част с мощност от 213 к.с. Модификацията със задвижване на четирите колела ще разполага с допълнителен електромотор на задният мост, а общата мощност ще възлиза на 294 к.с. Характеристики за батериите все още липсват, но според информацията автономията ще варира между 402 и 483 км. Когато дойде време за зареждане, то потребителите ще могат да разчитат на 55км. обхват за всеки час зареждане от домашната мрежа в САЩ, но ако това се случва чрез бързозарядна станция, то за 10 минути получават енергия достатъчна да бъдат изминати до 113 км. 

Стандартно интериорът на Equinox EV предлага 11-инчов цифров инструментален панел и мултимедийна система чиито екран е със същите размери, климатик, пълен ел. пакет, набор от системи подпомагане на шофирането. По-високите версии на оборудване получават неща като: отопляем волан, инфоразвлекателна система със забележителен  17.7-инчов екран, вентилирани предни седалки, панорамен покрив и др. Независимо от нивото на оборудване обаче, клиентите ще трябва да доплащат за HUD дисплея, цифрово огледало за задно виждане, камери с обзор 360 градуса и автономната система за шофиране fот 3-то ниво наречена Super Cruise с обхват на действие от 400 000км. на пътната мрежа в САЩ и Канада. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар