петък, 9 септември 2022 г.

Jeep представи предпроизводствените версии на електрическите - Recon и Wagoneer S

Успоредно с представянето на Jeep Avenger, американският производител разкри, че ще представи още три електрически - SUV модела до края на 2025 година. Сега пред нас са първите официални снимки на два от тях, чиито производстводствени версии ще видят бял свят до две години. 

Първият модел носи иметоJeep Recon и ще бъде електрическата алтернатива на легендарния Jeep Wrangler. Производителят гарантира, че той е проектиран да бъде класически офроудър, чиито качества няма да разочароват клиентите. Jeep Recon е построен върху STLA платформата на Stallantis и разполага със системата Jeep Selec-Terrain, която заключва осите и осигурява завидна проходимост. 

За сега подробности относно задвижването не са оповестени. Според информацията разпространена от производителят става ясно, че продажбите на Jeep Recon ще започнат от средата на 2024 година, като моделът ще се предлага в Северна Америка и Европа. 

Вторият модел на марката, който ще видим съвсем скоро е електрическата версия на Jeep Wagoneеr. Въпреки, че използва същото име, електрическата версия няма да има нищо общо със своят съименник. Jeep Wagoneer S е построен върху STLA платформата на марката и ще предлага по-динамични изживявания и радост от шофирането съчетани с умерени офроуд качествa. 

Това се доказва и от упоменатите характеристики за модела от които научаваме, че за задвижване Jeep Wagoneer S ще разчита на два електромотора с обща мощност от 608 к.с., които ускоряват луксозният електрически SUV до 100 км/ч. от място за 3.5 секунди. Подробности за захранващата батерия няма, но се споменава автономия от 644 км. 

Снимките на интериора и повече подробности относно задвижването и на двата модела ще станат ясни не по-рано от средата на следващата година, когато видим и техните производствени версии, чиито дизайн не би трябвало да се отличава коренно от това, което виждаме днес. Има вероятност обаче техните имената да бъдат променени, но със сигурност и двата модела представени днес ще се предлагат успоредно в Европа и САЩ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар