неделя, 21 август 2022 г.

Bugatti W16 Mistral е последният модел на марката с W16-цилиндров мотор

 След Bugatti DivoBugatti Centodieci и Bugatti La Voiture Noire, марката представя поредният ексклузивен модел базиран на Bugatti Chiron. Този път това е роудстър наречен Mistral, който се явява като духовен наследник Bugatti Grand Sport. Производителят съобщава, че от Bugatti W16 Mistral ще бъдат произведени 99 бройки, като цените ще стартират от 5 млн. евро. Всички те, вече са разпродадени, а първите бройки ще пристигнат до до своите собственици, не по-рано от 2024 година. Според него, това е и най-бързият кабриолет в света, но явно не взима под внимание наличието на Hennessey Venom F5 Roadster

Всъщност Bugatti W16 Mistral, бележи краят на една епоха. Тази на W16-цилиндровият мотор, който стана гръбнака моделната гама от новата история на компанията. Това означава, че Mistral е оборудван с последната версия на 8.0 литровият мотор, чиято мощност достига 1600 к.с. Bugati-Rimac мълчи относно динамичните характеристики на новото бижу, но е сигурно, че максималната скорост ще надхвърли 410 км/ч. 

Интериора най-добре издава свързаността на гените с тези на Chiron. Производителят не се е постарал да промени нищо и го е пренесъл директно в откритият модел заедно със спортно-елегантната обстановка. Качеството на материалите и вниманието към детайла остават основен приоритет, като нещата отиват още по-далеч. Обработката на кожата използвана в интериора, дава на производителят възможност да даде 100 годишна гаранция. Това означава, че ако си закупите Bugatti Mistral от Горубляне със скъсани или протрити седалки, то марката ще ви ги подмени за своя сметка. 











Няма коментари:

Публикуване на коментар