четвъртък, 18 август 2022 г.

Екзотични: Hennessey Venom F5 Roadster

Американската компания "покрива" покрива на Hennessey Venom F5 и за това упражнение иска още близо 1 млн. долара в добавка към цената на своят хиперкар. Разбира се инженерите не са запретнали ръкави и просто са взели флекса, а са свършили страхотна работа по модифицирането на карбоновата конструкция. Противно на очакванията общото тегло на Venom F5 Roadster е с 45кг. по-ниско от това на закритата версия, което неминуемо ще се отрази и на динамичните характеристики, макар и символично.  

Според информацията промени в механиката на откритият модел няма, което ще рече, че за задвижване той разчита на 6.6-литровия, V8-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 1842 к.с. За сега не е потвърдено дали максималната скорост на Venom F5 Roadster ще бъде над 500 км/ч., като при закритата версия, но това ще се разбере най-рано през следващата година, когато моделът бъде пуснат официално в продажба. 


Марката възнамерява да произведе 24 бройки от модела, като цените ще стартират от точно 3 млн. долара, без данъци и такси. Инфлация и криза явно са непознати за клиентите на този тип машини. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар