петък, 19 август 2022 г.

Koenigsegg CC850 с почит към първият модел на марката

 По случай - 20 годишнината от създаването на шведската компания, Koenigsegg, представя нов модел наречен СС850 създаден с почит към първият модел на марката - CC8S. Новият модел е базиран на платформата от Koenigsegg Jesco, но производителят изрично съобщава, че той не е насочен да чупи скоростни рекорди. 

Въпреки това Koenigsegg CC850 е оборудван с подобаващ хардуер включващ - 5.5 литровия, V8-цилиндров, би-турбо мотор, чиято мощност тук възлиза на 1185 к.с. или на 1385 к.с., ако се зареди с гориво от типа - Е85. Интересен елемент е наличието на изцяло новата 9-степенна трансмисия с електронно превключване на предавките, която може да работи както в механичен, така и в автоматичен режим. Интересен е факта, че нито педала на съединителя, нито скоростният лост са свързани механично с трансмисията, а в ръчен режим бройката на предавките е само шест, които се определят от компютъра в зависимост от ситуацията и режима на управление. 

Интериора на СС850, включва всички обичайни удобства, които марката предлага в своите модели. електрическите врати и капаци са запазена марка за моделите на Koenigsegg, а неща като мултимедийна система, климатик, отопляеми седалки и т.н., не липсват в серийното оборудване. Инструменталният панел пред водача е аналогов с реверанс към миналото. 

Цените на Koenigsegg CC850 ще стартират от 3.1 млн. долара. първите бройки трябва да достигнат до своите собственици през 2024 година, като от модела ще бъдат произведени 50 бройки.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар