сряда, 6 март 2019 г.

Koenigsegg Jesco развива скорост от 482км/ч

Наследника на Koenigsegg Agera ще носи името Jesco и със своята максимална скорост от 482 км/ч, ще бъде най-бързият автомобил в света предлаган на пазара. Шведския хиперкар се задвижва от силно преработния и олекотен, 5.0 литров, V8-цилиндров агрегат с два турбо компресора, чиято мощност възлиза на 1578к.с. Той е куплиран с новоразработена, 9-степенна, роботизирана трансимися с 8 съединителя и три вала, чието общо тегло е едва 90кг.  Всичко това допринася за мигновенна смяна на предавките за 20 милисекунди и възможност да прескача предавките от 7-ма на 4-та например. 
Купето и дори джантите са изработени от въглеводородни влакна, а предния сплитер може да произведе натиск до 1400кг. Активната аеродинамика върши безотказно своята работа, като редица хидравлични системи се грижат за доброто поведение на машината. Вратите също се отварят дистанционно благодарение на мини-хидравлична система. 
Интериора предлага волан с два малки дисплея, а пред водача място намира 5-инчов, цифров инструментален панел. Намеренията на компанията да произведе 125 бройки от Jesco, като цените ще започват от 3 млн. долара без данъци и такси. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар