понеделник, 27 август 2018 г.

Bugatti Divo: Най-скъпият модел на пазара

Този уикенд, марката представи новият си модел наречен Divo. Той е базиран на познатото Bugatti Chiron и носи името на френският пилот на марката от края на 20-те години на миналия век - Alberto Divo, който печели няколко състезания и реално той е причината за имиджа на компанията граден с десетки години. 
Bugatti Divo, разполага със значителни конструктивни промени по механиката и аеродинамиката, които са довели до значително увеличаване на цената, която в случая възлиза на 5 млн. евро. Голямо внимание е обърнато на аеродинамиката и притока на въздух, както за охлаждането на спирачките, така и за нуждите на W16-цилиндровия, агрегат снабден с четири турбини, чийто работен обем  възлиза на 8.0 литра, а мощността според информацията е 1479к.с. Общото тегло на модела е намалено с 30кг., спрямо това на своя донор, а притискателната сила увеличена с 90кг. Максималната скорост обаче е ограничена на едва 380км/ч, а времето за ускорение от 0 до 100км/ч е - 2.4 секунди. Въпреки това обаче, времето за обиколка на пистата Nardo, е с цели 8 секунди по-кратко. 
Производството на новият суперкар започва в края на тази година, като от него ще бъдат произведени само 40 бройки, които вече са разпродадени. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар