събота, 14 май 2022 г.

Peugeot Partner Rapid представен в Бразилия

 От следващият месец на пазарите в Южна Америка ще бъде налично Peugeot Partner Rapid. Това не е нищо друго освен модернизираният преди месец Fiat Fiorino, който също е наличен само на пазарите в Латинска Америка. Този ход не е изненада, тъй като Stellantis предприема агресивна политика на тези пазари, като иска да популяризира почти всички свои марки и най-вероятно французите ще искат да запълнат нишата на товарните компактни модели, след като производството на Peugeot Hoggar, бе прекратено без реален негов наследник. До края на годината  Stellantis, трябва да представи и обновената версия на   RAM Promaster Rapid, който също е близнак на споменатите модели и се предлага още като: RAM V700. 

За задвижване Peugeot Partner Rapid ще разчита на познатият - 1.4 литров, бензинов мотор с мощност 84 к.с., който може да работи и с етанол. Скоростната кутия е 5-степенна, механична задвижваща предните колела. Обемът на товарното пространство възлиза на 3.3 кубически метра, а полезният товар който може да бъде превозван е до 650 кг., заедно с пасажера и шофьора. 

Производството на Peugeot Partner Rapid ще се осъществява в Бразилия, а цените ще стартират с около 1000$, по-малко от тези които иска Fiat за своят модел. Това се дължи, на факта, че моделът на Peugeot няма да се предлага серийно с климатик и ел. стъкла, но пък ще има декоративни тасове на джантите. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар