вторник, 12 април 2022 г.

Екзотични: Ares Modena - S1

 Италианската марка представя новият си продукт наречен Ares Modena - S1, който ще бъде наличен във версия купе и Speedster. И двата модела ще бъдат произведени в тираж от 24 бройки, като цени все още не се споменават. За разлика от ARES Design ProgettoUno, който е базиран на Lamborghini Huracan Evo, новият модел използва за основа Corvette C8. Както може да се види дизайна на Ares S1 е изцяло променен, както на екстериора, така и на интериора, а каросерията е изработена от въглеродни сплави. Габаритите като цяло са нараснали леко спрямо тези на донорският модел, но междуосието е останало без промяна. 

За задвижване Ares S1 разчита на познатият атмосферният - 6.2 литров, V8-цилиндров мотор, чиято мощност обаче тук възлиза на 715 к.с. Осем степенната трансмисия с двоен съединител е без промяна, а диференциала с ограничено приплъзване се предлага серийно, както и адаптивното окачване, които също идват директно от модела на GM. Собствена разработка е изпускателната система, която придава характерен звуков почерк на италианският модел. До момента производителят не е обявил динамичните характеристики на - S1. 

Интериора предлага спортна обстановка с карбонови детайли комбинирани с кожа Алкантара, Напа и Pienfiore. На лице са и три екрана с цифров инструментален панел пред водача, инфоразвлекатлена система и онборд информация за пасажера. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар