неделя, 27 юни 2021 г.

Aion S Plus с нови, по-евтини версии и цена от 21 300$

Първият модел на новосъздадената марка за електрически автомобили от GAC, която в момента има 4 модела, бе представен през 2019 година и наречен Aion S. Сега марката обновява електрическият седан, като промените се мащабни и не включват само външните промени, които са подобрили аеродинамиката и са свели нейният коефициент до изключителните - 0.21. Обновената версия носи името S Plus и е станал по-дълъг с 4см. благодарение на изцяло новата предна част с активна решетка подобряваща аеродинамиката и новия дизайн на задната броня.
 



Интериорът също е изцяло нов с два отделни екрана за инструменталния панел и мулнтимедийната система, чиито размер е 14.6-инча, чрез който се управляват всички функции в автомобила включително и климатичната инсталация. Воланът също е с нов дизайн, а скорстният лост е заменен от въртящ се клъстер. Панорамният покрив с електрохромно стъкло и площ от 1.9 кв.м., влиза в серийното оборудване, като срещу доплащане в него могат да бъдат вградени соларни клетки. Срещу доплащане обаче марката е решила да остави системата за автономно шофиране, тъй като вече базовият вариант е значително по-евтин с цена от 21 300 долара.




Като стана въпрос за базовата версия, тя ще се задвижва от електромотор с мощност 136 к.с. и батерия с капацитет от 51 кВтч., която осигурява автономия до 410 км. След него идва позната версия с мощност от 204 к.с., която ще се предлага с 59 или 70 кВтч. батерия и автономия съответно от 510 и 602 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар