вторник, 8 септември 2020 г.

Спешно обновяване на Jetour X90

Представеният преди година и половина кросоувър - Jetour X90, спешно е подложен на обстойна промяна, продиктувана от изключително слабите продажби, които той реализира. Като цяло продажбите през последната година на нови автомобили в Китай е спаднала, поради обстановката с COVID-19, но ръководството на марката смята, че конкуренцията спрямо този модел е огромна и спешно предприема мерки. 
Външните промени са предимно в предния край, където място намират нова броня и радиаторна решетка. Фаровете и задните светлини остават същите, а в задната част наблюдаваме наличие на истински накрайници за изпускателната система, а не бутафорни, каквито има настоящата версия. 
По-интересно е, какво виждаме в интериора, който е изцяло нов. Там място намират два свързани 12.3-инчови дисплея за инструменталният панел пред водача и инфотайнмънт системата. Сензорният контролен модул за управление на климатичната инсталация е заменен от 9.7-инчов дисплей в комбинация с физически въртящи клъстери за регулиране на температурата. Мултифункционалният волан и скоростният лост също са с нов дизайн.
Моторната гама на модела е обогатена с 1.6 литровия, TGDI агрегат с мощност 197к.с., куплиран серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия. познатият 1.5литров, турбо мотор е с повишена на 156к.с. мощност, куплиран с 6-степенна, механична или роботизирана трансмисия. Задвижването продължава да се осъществява само посредством предните колела. Както до сега моделът ще продължава да се предлага във версии с 5, 6 и 7 места.
Продажбите на обновеният Х90 в Китай, започват още този месец, като цените ще бъдат леко увеличени - от 89 900 юана. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар