понеделник, 9 септември 2019 г.

Агонията на Smart ForTwo и ForFour ще продължи въпреки фейслифта

Ситуацията на Smart, не е никак розова, още повече след като марката окончателно реши да предлага на пазара само електрически версии на своите модели. След като в началото на годината научихме, че 50% от компанията стават собственост на Geely, сега идва ред на втората стъпка, а именно на освежаването на ForTwo и ForFour и преработката им в изцяло електрически модели. Външните промени са видими от пръв поглед и включват нова радиаторна решетка, променени светлини и нов капак. В задната част наблюдаваме нови брони и променени задни светлини. В интериора промени не се забелязват или поне не фрапиращи, ако изключим наличието на новата мултимедийна система с 8-инчов дисплей. 
За задвижване двата модела вече ще разчитат само на електромотор с мощност от 82к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 17.6 кВч., която осигурява автономия от едва 159км. и то в най-добрия случай. До някъде това се компенсира с предлаганата като опция вградено, бързозарядно устройство с помощта на което цикълът за зареждане до 80%, трае до 40 минути. В нормалния случай, собствениците ще трябва да чакат минимум три часа и половина. 
Цени все още не се съобщават, но при всички положения с тази катастрофална автономия моделът е обречен на провал. Марката обещава, че до 2022 година, трябва да бъде налично новото поколение, което ще бъде със значително по-добра технология и автономия увеличена поне двойно. То обаче не е ясно дали ще се предлага в Европа, а ако това стане няма да е по-рано от 2024 година. Остава да видим, каква ще е съдбата на  Reanault Twingo, което се предлага за сега само с бензинови агрегати и се радва на задоволителни продажби.




Няма коментари:

Публикуване на коментар