петък, 1 март 2024 г.

Покривът на новото Maserati GranCabrio се отваря с жестов контрол

 Италианската марка се придържа към Плановете си до 2028г.  и сега представя обещаната открита версия на Maserati GranTurismo, която по традиция ще носи името GranCabrio. Новият кабриолет запазва за наличието на мек сгъваем покрив наличен в 5 цвята, който за пръв път в сериен модел неговото отваряне и затваряне освен с бутон се задейства и чрез жестове. Това може да се случи при движение до 51 км/ч. и отнема не повече от 14 секунди. 

Първоначално новото Maserati GranCabrio ще се предлага във версията Trofeo с 3.0 литровия, V6-цилиндров би-турбо мотор с мощност 550 к.с., който ще бъде последван от изцяло електрическата версия  Folgore, както и базовият - Modena чиято мощност на бензиновият мотор възлиза на 490 к.с. бензиновите модификации при всички случаи разчитат на 8-степенната, автоматична трансмисия на ZF, задвижваща задните или четирите колела чрез електронно контролиран диференциал. Според информацията предоставена от производителят, ускорението на тежащият със 100 кг. повече от купето кабриолет до 100 км/ч. от място става за 3.6 секунди и ще постига максимална скорост от 316 км/ч. 

Електрическата версия Folgore, разполага с познатият три моторен механизъм  за задвижване и тягова батерия с капацитет от 92.5 кВтч., която ще осигурява автономия до 447 км. Общата мощност на системата възлиза на 829 к.с., които ще ускоряват електрическият кабриолет от 0 до 100 км/ч. за 2.8 секунди.

Логично интериорът на кабриолета е идентичен с този на купе версия с 2+2 места, но разполага с някои нови трикове. Освен споменатият жестов контрол на електрически задвижваният мек покрив, за първи път в модел на Maserati се предлага предни седалки оборудвана с отопляемо зона на врата с три нива на интензивност. Стандартно за Maserati GranCabrio е налична озвучителна система от Sonus Faber с 13 високоговорителя, но опционално ще се предлага и такава с мощност от 1060 W и 16 високоговорителя. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар