сряда, 22 ноември 2023 г.

Dayun ES-3 наличен в Европа с цена от 23 000 евро

 След представянето на своята премиум марка - Yuanhang, сега Dayun Group атакува европейските пазари със своят електрически градски кросоувър ES-3. Явно с него китайската компания ще проучи възможностите за продажба на своите модели на стария континент, като за момента все още не разполага с търговска или сервизна мрежа, а осъществява продажбите онлайн. Клиентите направили резервации за своите модели изчакват между 12 и 20 седмици за да ги получат. В Германия Dayun ES-3 се предлага с цена от 22 945 евро, но не може да се възползва от премията която е предвидена при закупуването на електрически автомобил, тъй като моделът все още няма европейско типово одобрение. 

За задвижване електрическият кросоувър модел с дължина от 3.7 метра разчита на синхронен електромотор с постоянен магнит задвижващ предните колела с мощност 48 к.с., който практически не се нуждае от каквато и да е поддръжка. Тяговата батерия е с капацитет от 30.6 кВтч., а нейното зареждане отнема до 4 часа. Срещу доплащане се предлага възможност за заряд чрез бързозарядна станция, което отнема до 50 минути в диапазона между 20 и 80%. Производителят обещава автономия от 302 км., като за целта максималната скорост е ограничена на 100 км/ч. 

Интериора е подобаващ за автомобил от тази ценова категория и е с добро оборудване. Серийно Dayun ES-3 се предлага с 7-инчов цифров инструментален панел пред водача допълнен от 8-дисплей за инфотейнмънт системата, от която се управляват и функциите на климатичната инсталация. Пълният ел. пакет,  камерата за заден ход, круиз контрола и асистента за подпомагане потеглянето при наклон също са част от серийното оборудване на модела, както и седалките от изкуствена кожа и мултифункционалният волан. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар