сряда, 21 юни 2023 г.

Ще успее ли новата Toyota Alphard / Vellfire да запази своето лидерство сред своите имитатори?


Явно MPV моделът от който копират китайците, сега започва леко до изоставя от своите имитатори и след 8 годишна служба японците представят изцяло новото поколение на Toyota Alphard / Vellfire. Дизайнът на 4-тото поколение на този, когото познаваме и отговаря напълно с предназначението на модела, като е взето предвид престижа и комфорта. 

Изграден върху настоящата, но модернизирана TNGA-K платформа,  новата Toyota Alphard / Vellfire ще се предлага с атмосферен 4-цилиндров, бензинов мотор с мощност 180 к.с., куплиран с CVT трансмисия. По-нагоре в гамата е позиционирана чисто, хибридна версия със същият бензинов мотор, но съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 250 к.с. За нея е предвидена e-CVT трансмисия, а версията със задвижване на 4-те колела разчита на 8-степенна, автоматична скоростна кутия. На върха в гамата е позиционирана турбо версията на модела с мощност 279 к.с. В по-късен етап марката ще предложи и Pug-in хибридна версия.

Интериорът посреща своите пасажери с изключителен простор характерен за този тип каросерии съчетан със завиден комфорт и лукс и места за 6 или 7 човека в конфигурациите 2+2+2, 2+2+3 и 2+3+2, което не е проблем за дългият 4.99 метра ван. Масивното табло включва 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и 14-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. На борда място намира и най-новата версия за безопасно шофиране - Toyota Safety Sense, като опционално може да бъде поръчан и пакета Toyota Teammate със сензор следена поведението на водача, предлагащ автономно шофиране от ниво 2+ и  възможност за дистанционно паркиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар