вторник, 20 юни 2023 г.

Комби версията на Mercedes E-class (W214) с багажно пространстно на Shooting brake

 Три месеца след премиерата на Mercedes E-class (W214), марката представя и комби версията, която ще бъде налична на пазара от тази есен. по подобие на седана и комбито изглежда по-спортно и по-стилно от своя предшественик, но за съжаление всичко това е за сметка на практичността. Според съобщенията комбито на W214, разполага с 25 литра, по-малко багажно пространство, но за сметка на това мястото за возещите се на втория ред седалки е увеличено с 2.2 см. 

Като цяло интериорът и механиката не се различават от седана, което гарантира наличието на всички най-нови технологии с които марката разполага. Селфи камерата и автономната система за паркиране идват от базовото ниво на оборудване, а за третият екран за пасажерите, чрез който може да се гледа поточно видео дори и по време на движение ще трябва да се доплаща.

Първоначално моделът ще се предлага с 4-цилиндрови бензин и дизелови агрегати оборудвани с лека хибридна технология работеща под напрежение от 48V, както и PHEV-хибридната модификация с 2.0 литров, бензинов мотор и електромотор интегриран в скоростната кутия, чиято обща мощност възлиза на 312 к.с. Особеност при комбито е, че серийно се предлага с въздушно окачване, но само за задните колела. Четирите въздушни амортисьора идват срещу доплащане заедно с активният заден мост. В по-късен етап се очакват и 6-цилиндровите версии, които ще дебютират и в седана. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар