вторник, 25 април 2023 г.

Mercedes E-class (W214) само с 4-цилиндрови агрегати в Европа

 Новото поколение на Mercedes E-class, чиито интериор вдъхновен от EQ серията видяхме преди два месеца, бе представено официално днес с вътрешно заводско обозначение - W214. Освен в интериора, при по-внимателно вглеждане можем да видим прилики и в дизайна на екстериора със седаните от  EQ-серията на марката. Интересен факт е, че размерите спрямо настоящият модел са намалени, като дължината сега възлиза на 4.92 метра, което е с 2 см. по-малко от тази на E-class (W213). За сметка на това междуосието е увеличено 2.2 см. (2.93 метра), което се е отразило на мястото за краката на втория ред седалки. 

По подобие на повечето производители и Mercedes вече се ориентира към възможността за активно поддържане на интернет съдържание и активност в социалните мрежи на борда на своите модели, като тук дори са добавени и селфи камера с достъп до TikTok, а на борда спътниците ще могат да се забавляват с Angy Birds например. Серийно новата E-класа ще се предлага със свободно стоящ дисплей за инструменталният панел пред водача и голям дисплей за MBUX системата. Срещу доплащане се предлага и интерактивен дисплей за спътника до водача от който може да се свалят най-различни приложения от App Store. На борда е инсталиран и изкуствен интелект, който в течение на времето ще се обучава от навиците на водача, а при по-студено или по-топла време ще контролира температурата в купето, когато автомобилът е в покой. 

Под капака на най-важният модел на марката място ще намират само агрегати оборудвани с лека хибридна система, както и Plug-in хибриди. Базовата версия разчита на 2.0 литрови, турбо бензинов мотор с мощност 204 к.с. Ценово по-нагоре в гамата е позиционирана дизеловата версия с мощност 197 к.с. Ако искате повече мощност ще трябва да се ориентирате към Plug-in хибридните версии оборудвани със същите агрегати, куплирани с електромотор с мощност 129 к.с. Най-мощната хибридна версия е оборудвана с по-мощната версия на 2.0 литровият бензинов мотор с мощност 252 к.с. и електромотор, чиято обща мощност възлиза на 381 к.с. Ако искате 6-цилиндрова версия, то ще трябва да живеете в Северна Америка, тъй като сама за тамошният пазар ще бъде налична версията E350 с мощност 259 к.с. При всички случаи трансмисията е 9-степенна, автоматична, а задвижването на четирите колела ще се предлага като опция за модификацията E220d, E300e и E400e. В по-късен етап ще видим и AMG версиите на модела, както и комбито. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар