вторник, 3 март 2020 г.

Това е обнвеният Mercedes E-class

Фейслифт версията на Mercedes E-class, се откроява от пръв поглед с изцяло новият  си дизайн. Предната част прави впечатление най-вече с промененият дизайн на фаровете, новите брони и радиаторна решетка. Погледнат отзад седанът също е разпознаваем благодарени на хоризонталните, триъгълни светлини, които марката налага в своите модели, но тук стоят на място за разлика от тези в Mercedes CLS, например. Три нови цвята и новият дизайн на джантите завършват общата картина. 
В интериора промените са по-скромни. Там прави впечатление новият волан с три двойни спици и сензори за допир, които подават информация към системата за автономно шофиране.  Нов е и  цифровия панел пред водача с два 10.2 или 12.3-инчови дисплея, като по-малките ще се предлагат серийно за модела. И при двете версии командите могат да се подават чрез сензорният екран, тъчпада на централната конзола или гласови команди. Изцяло нови и са предните седалки, които могат да бъдат снабдени с активни елементи, но срещу доплащане. Богатия набор от активни системи за сигурност е нещо нормално за този клас, но въпреки това, някои от най-новите системи ще се предлагат срещу доплащане, като полуавтономната система за шофиране и системата сигнализираща за умора на водача. 
Относно механиката се съобщава за наличието на лека хибридна система за повечето бензин и дизелови агрегати, както и за изцяло нов - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с интегриран стартер-генератор и спомагателен ел. турбо компресор, чиято мощност е 315к.с. Нов за модела е и 3.0 литровият, 6-цилиндров мотор също снабден с лека хибридна система, чиято мощност е 367к.с. Бензиновата гама на модела покрива диапазона на мощност от 156 до 367к.с., а дизеловата от 158 до 326к.с. Всички модификации ще се предлагат серийно с 9-степенната, автоматична трансмисия, а задвижването на четирите колела ще продължава да бъде достъпно само за някои от агрегатите. Новост в гамата на модела е и версията Е53 4Matic, оборудван с 3.0 литровия, турбо мотор с допълнителна ел. турбина и електормотор, чиято обща мощност възлиза на 435к.с. Този агрегат разполага и с опцията - EQ Boost, която доставя допълнителни 22к.с. при натискане на кикдауна.
Продажбите на обновената Е-класа, започват от това лято във версия седан, комби и All Terain, а в Китай и удължената версия Mercedes E-class L. Най-вероятно през септември месец ще бъдат представени и обновените версии на купе и кабрио модификациите, както и на  Mercedes AMG E63 / Е63 S.








Няма коментари:

Публикуване на коментар