сряда, 21 юни 2023 г.

Ram Rampage не е просто по-скъпа версия на Fiat Toro

 Американците представят нов товарен модел предназначен предимно за пазарите в Южна Америка под името Ram Rampage. Моделът е базиран на представеният преди 8 години Fiat Toro, но с модернизирана платформа отговаряща на най-новите стандарти в този клас и възможност за товар между 750 и 1015 кг. в зависимост от модификацията.

Ram Rampage ще се предлага с познатият 2.0 литров, турбо дизелов мотор от серията Multijet на Fuat с мощност 170 к.с., куплиран серийно с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите коелела. За разлика от модела на Fiat, новото предложение на Stellantis ще бъде налично и с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 272 к.с. и перманентно задвижване на четирите колела. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч. става в рамките между 6.9 и 7.1 секунди, а максималната скорост е ограничена на 210 км/ч. Дизеловата версия разполага с далеч по-скромни параметри, като при нея ускорението до 100 км/ч. от място отнема 10.9 секунди, а максималната скорост която може да достигве е 189 км/ч. 

Инетирора е издържан в работна обстановка с 10.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и 12.3-инчов тъчскрийн за мултимедийната система. Серийно на борда са интегрирани 7 въздушни възглавници, пълен ел. пакет, климатроник, адаптивен круиз контрол с функция Stop&Go, система за поддържане движението в пътното платно и следена за обекти в сляпата зона на водача. 

Продажбите на Ram Rampage ще стартират от това лято, като производството ще се осъществява в Бразилия. Цените все още не се опоменават, но става ясно, че най-скъпите версии ще надминават значително прага от 50 000 $ имайки предвид наличните над 35 оригинални аксесоара на Mopar. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар