сряда, 21 юни 2023 г.

Range Rover Evoque с фейслифт и нов интериор

 Английската марка продължава с обновяването на своята моделна гама, като сега идва ред и на най-малкият модел Range Rover Evoque само, чието второ поколение е на пазара от 5 години. Стилният и компактен SUV, сега получава фини външни промени с новата радиаторна решетка и серийните, адаптивни - Pixel LED светлини с 67 светодиода. Броните също са с нова стилистика, както и задните свитлини и броня. 

Обновяването не свършва само с леките стилистични промени на екстериора. В интериора се наблюдава изцяло нова обстановка с минималистичен дизайн благодарение на централно разположеният 11.4-инчов дисплей за новата инфотайнмънт система Pivi Pro 2 с интегриран Amaxon Alexa и гласов контрол, чрез който се управляват и функциите на климатичната инсталация. Централната конзола между предните седалки също е с изчистен дизайн и стилен джойстик заместващ скоростният лост. 

Моторната гама включва познатите бензин и дизелови агрегати сега подпомагани от 48-волтова лека хибридна технология, като на върха в гамата е Plug-in хибридната версия с 1.5 литровия, 3-цилиндров тубро бензинов мотор с електромотор интегриран в скоростната кутия и втори такъв позициониран на задният мост. Общата мощност на хибридната система възлиза на 309 к.с., а благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 14.9 кВтч., моделът ще може да измине до 62 км. в изцяло електрически режим. Наличните трансмисии са 8 или 9-степенни, автоматични, а мадификациите само с предни задвижващи колела разчитат на 6-степенна, механика. Версиите със задвижване на четирите колела са оборудвани с второ поколение на системата Terrain Response и възможност за избор на режими: Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Rust, Sand, Dynamic и Automatic.

Няма коментари:

Публикуване на коментар