вторник, 24 август 2021 г.

Новото поколение на Dongfeng Fengguang 580 / Glory 580 / Fengon 580 ще се предлага и в Европа

 Предлаганият и в Европа, китайски SUV - Dongfeng Fengguang 580, познат още като Glory 580, получава своя наследник, чиито продажби в Китай, трябва да започнат в края на тази година. Новото поколение на триредовият модел с 6 места, разполага с модерен дизайн и качествен интериор с два сдвоени дисплея пред водача. Инфотайнмънт системата е разработена от Huawei. Серийно моделът ще се предлага с LED предни и задни светлини, кожен салон, система за предотвратяване на сблъсък, сензор за движение в пътното платно, сензор за обекти в мъртвата зона на водача, асистент при потегляне на наклон, панорамен покрив и др. 

За задвижване новото поколение на Dongfeng Glory 580, разчита на 1.5 литрови, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото, чиято мощност възлиза на 184 к.с. Серийно той ще се предлага с подобрена CVT трансмисия задвижваща само предните колела. За да се запази цената ниска въпреки богатото оборудване, китайците са предпочели да не предлагат задвижване 4х4 за този модел. Налична ще бъде и хибридна версия наречена - E5 с атмосфена версия на 1.5 литровият мотор, който ще служи за генератор на електромотора с мощност 177 к.с., който от своя страна ще задвижва предните колела.


Освен в Европа, новият модел ще се експортира и на пазарите в Южна Америка, Русия, Индонезия, Филипините и Малайзия, като на някои пазари марката ще използва новото си име и ще предлага модела като Fencon 580. Цените все още не са обявени, но най-вероятно те няма да са значително по-високи от тези на настоящият модел, който се предлага в Испания за 25 900 евро. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар