сряда, 1 юли 2020 г.

Обновеният Volkswagen Tiguan представен в САЩ

Преди броени часове немците представиха фейслифт версията на Volkswagen Tiguan, чиито продажби ще започнат тази есен. Дизайнерите са подходили внимателно с най-продаваният SUV на марката, чиито продажби възлизат на малко над 900 000 автомобила, от както той е пуснат в продажба преди малко повече от три години въпреки, че неговата премиера се състоя през 2015 година. Веднага се вижда новата предна част на модела, която придава малко по-спортно излъчване наред с новите фарове в стил на Golf 8. В задната част промените се свеждат до актуализираните LED светлини с нова графика и новата броня.
Пренасяйки се в интериора, то там впечатление прави промененият контролен панел на климатичната инсталация, който вече е снабден със сензорни бутони. Такива има и на волана, а новата инфотайнмънт система с гласово командване ще се предлага с 8 или 10.2-инчов екран. За пръв път за модела ще бъдат на разположение и система за полуавтономно шофиране, а серийно ще се предлага адаптивен круиз контрол. 
Към момента от информацията предоставена от компанията става ясно, че под капака един от агрегатите, който ще бъде наличен за моделите в САЩ е 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 184к.с. Хибридните версии са оборудвани с 1.4 литров, TSI и електромотор, чиято обща мощност е 241к.с. Изцяло нова е спортната модификация "R", оборудвана с 2.0 литровия, турбо бензинов агрегат от представеният наскоро обновен Volkswagen Arteon с мощност 320к.с. Трансмисиите ще са 6 или 7-степенни - DSG, като задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане за всички версии. В Европа моделът ще бъде наличен и с 1.5 литровия, TSI мотор, както и с 2.0 литровия - TDI. 
До края на тази или най-късно до средата на следващата година ще бъде представена и обновената, 7-местна версия на модела позната, като  Volkswagen Tiguan L в Китай и Tiguan Allspace в САЩ и Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар