сряда, 24 юни 2020 г.

Volkswagen Arteon с фейслифт и Shooting Brake версия

Представеният преди три години Volkswagen Arteon, така и не оправда очакванията за пазарен успех, поне що се отнася до неговите продажби в Европа. Сега марката се опитва да привлече по-голям интерес към чтиривратото купе, като прилага леки козметични промени и изцяло нова модификация наречена Shooting Break. Тя от своя страна реално ще е  без конкуренция на пазара, особенно след като Mercedes, предпочете да остави без наследник своя CLS Shooting Brake. Дали тази стъпка ще покаже резултат предстои да видим. 
Външните промени в дизайна на Arteon се свеждат до новия дизайн на броните, наличие на LED светлина свързваща двата фара и променени задни светлини. Като цяло обаче дизайна си остава откровено китайски, което дава отговор за това, къде марката очаква да реализира по-голяма част от продажбите на новото спортно комби, още повече, че тази модификация няма да бъде налична на пазарите в САЩ.
В интериора се забелязват по-значителни промени. Новата графика на цифровия инструментален панел веднага прави впечатление, както и новата инфотайнмънт система с 10.3-инчов дисплей. Управлението на климатичната инсталация става вече чрез панел със сензорни бутони, а вентилационните отвори са с изцяло нов дизайн. Нов е дизайнът и на корите на вратите и волана. Оборудването е станало по-богато, като за модела вече се предлага дори и полуавтономна система за шофиране, която работи от 0 до 210км/ч. 
Моторната гама включва бензиновият - 2.0 литров, турбо мотор във версии на мощност от 190, 270 и 320к.с., както и 2.0 литровият дизел с мощност съответно от 150 и 200к.с. Новост е Plug-in хибридната версия оборудвана с 1.4 литров, турбо бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност възлиза на 218к.с. При всички положения, трансмисията е 8-степенна, автоматична предаваща движението към предните колела. Задвижването на четирите колела с променливо разпределение на силите между предния и задния мост, както и между двете задни колела ще се предлага срещу доплащане. Цени все още не са оповестени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар