сряда, 4 март 2020 г.

Aiways U6ion Electric Concept е готов за серийно производство

Амбициите на китайската марка за присъствие на европейския пазар не са тайна, а същата имаше намерение по време на автоизложението в Женева, да представи европейската версия на Aiways U5. За тяхно съжаление обаче, автосалона бе отменен и не можаха да призентират подобаващо своят модел, заедно с концепцията U6ion Electric, чиято онлайн премиера се състоя днес. Всъщност отмяната на автосалона, бе в техен плюс, тъй като производителят така или иначе не можа да достави своите модели в Европа, поради карантината наложена от китайското правителство. 
Базирана на същата платформа от U5, концептуалният модел е напълно реален и готов за употреба и е въпрос на време същият да бъде внедрен в серийно производство и спокойно да се приеме, като купе версия на споменатият електрически кросоувър. Сериозният подход към този модел може да се разбере от факта, че челното въздушно съпротивление възлиза на Сх-0.27, което е отлично постижение за подобен модел. 
Към момента няма данни относно задвижването на модела, но най-вероятно той ще разчита на същата силова установка от U5, която разполага с електромотор с мощност 190к.с., задвижващ предните колела и литиево-йонна батерия с капацитет от 63кВтч., която може да бъде заменена от по-голяма с 81кВтч., в който случай автономията възлиза на около 600км. 
Интериора разбира се е типичен за концептуален модел, добре изработен и в подходяща цветова гама. Пред водача място намира цифров инструментален панел с плаващ, 7-инчов дисплей и за инфотайнмънт системата е предвиден 14.6-инчов дисплей. Наличен е и малък комуникатор, който води диалог с пътниците по време на движение, но с ограничени фрази. Тази система все по-силно навлиза в китайските модели и нищо чудно в скоро време да стане нещо нормално за автомобилите в близко бъдеще. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар