четвъртък, 12 юли 2018 г.

MG-HS първоначално само за Китай

Ето, че дойде време да видим и серийната версия на представеният като концепция преди няколко месеца - MG X-motion. Наименованието на произведствения модел ще бъде  - HS, а пазарната премиера е насрочена за края на септември месец. Първоначално MG-HS ще бъде наличен само в Китай, но от началото на следващата година, той ще атакува и други пазари, включително и тези в Европа и по-специално във Великобритания. 
MG-HS е построен върху платформата на Roewe RX5, но предлага значително по-атрактивен дизайн и стилен интериор. Той е изчистен, като бутоните са сведени до минимум, а повечето от функциите на автомобила ще се управляват чрез 10-инчовия дисплей на мултимедийната система. 
Под капака място намират два бензинови агрегата с работен обем от 1.5 и 2.0 литра и принудително пълнене на цилиндрите, чиято мощност е съответно - 169 и 220к.с. Трансмисията при всички случаи е 6-степенна, двудискова, задвижваща предните колела. Срещу доплащане обаче за по-мощната версия ще се предлага и трансмисия 4х4. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар