сряда, 27 януари 2016 г.

Porsche 718 Boxster с премиера в Женева!

Забравете за 6-цилиндровите агрегати в Porsche Boxster! От сега на татък моделът ще се предлага само с изцяло новите, 4-цилидрови, 2.0 и 2.5 литрови, турбо , боксер агрегати. Заедно с това моделното семейство вече ще носи името 718 Boxster и 718 Boxster S. Не си мислете обаче, че моделите ще бъдат по-бавни или по-евтини. Направените промени по шасито, окачването, кормилната система и интериора ще компенсират разликата между 6 и 4 цилиндровия агрегат и цената не само ще се запази, ами и ще се увеличи. Базовата версия в Германия ще стартира от 53 646 евро, което е с близо 10% повече, спрямо настоящият модел. 
Porsche 718 Boxster ще се разполага с 2.0 литровия агрегат чиято мощност е точно 300к.с. Той ще бъде куплиран с 6-степенна, механична или 7-степенна, PDK трансмисия. Според производителя ускорението на тази модификация от 0 до 100км/ч ще става за 4.7 секунди, а максималната скорост ще достига 273км/ч. По-мощният 718 Boxster S ще разчита на 2.5 литровия агрегат с мощност 350к.с. и ще ускорява до 100км/ч от място за 4.2 секунди, а скоростта ще достига 285км/ч. Информацията сочи, че въпреки по-голямата мощност новите агрегати са с до 13%, по-нисък разход на гориво спрямо 6-цилиндровите, атмосферни агрегати използвани до сега. Средния разход на гориво ще се движи в рамките на 6.9 и 7.3л/100км, разбира се измерен в заводски условия. Сложете още близо 30% отгоре и ще добиете бегла представа за реалния разход и то, ако не се увличате много. 

Екстериора от пръв поглед се вижда, че е променен основно. Предната част е изцяло нова, а в задната наблюдаваме нови светлини. Броните, страничните огледала, джантите и дори дръжките на вратите са нови. Нов е и интериора. Там място намират новата инфотейнмънт система и новия мултифункционален волан, които идват директно от Обновеното Porsche 911. От него идва и активното окачване на агрегата към шасито, което допринася за по-добрата стабилност на автомобила в завои.
Официалната премиера на Porsche 718 Boxster ще се състои по време на автосалона в Женева, а продажбите ще започнат веднага след това. За сега не се споменава, кога ще видим и обновеният Porsche Cayman, който също се очаква с 4-цилиндрови агрегати. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар